Grote opkomst evenement 'De toekomst van werk'

02-11-2016

 

Op 1 november vond het tweede evenement van bind! plaats. Ruim 100 genodigden kwamen dinsdagmiddag samen bij DRU Cultuurfabriek in Ulft om zich met elkaar te verdiepen in de mogelijkheden tot het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Onder meer de partners en founders van bind! waren aanwezig om het evenement bij te wonen, waaronder Wim Bosman Mainfreight. Thomas Bijl, branch manager bij Wim Bosman Mainfreight en tevens voorzitter van bind! vertelde tijdens het evenement over de ambitie van bind!: "Op korte termijn is dat het neerzetten van een platform dat zorgt voor het verbinden van ondernemers, een instelling op het gebied van sociaal ondernemen. De ambitie voor de lange termijn is dat bind! bestuurd en gefinancierd wordt door werkgevers in de regio. Het ultieme doel, het gevolg van het verbinden, moet zijn dat iedereen in de Achterhoek naar zijn eigen vermogen een werkplek kan vinden."

 

Aanwezigen lieten zich verder informeren en inspireren door commissaris van het 100.000 banen-project Aart van der Gaag en trendwatcher Peter Ros. Het doel van het 100.000 banen-project is om in de komende twaalf jaar 100.000 arbeidsbeperkten in bedrijven te plaatsen.
Van der Gaag sprak over dit doel en zijn ervaring met en visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ros ging in op de toekomst van werk met het oog op technologische ontwikkeling en de potentiële veranderingen die dit teweeg kan brengen. Het evenement werd feestelijk afgesloten met een walking dinner.

Terug