"Een heel pallet aan voordelen”

30-03-2017

IMMENS is het mvo- platform van de regio Maastricht – Heuvelland dat in 2008 is opgericht. Inmiddels hebben zich al meer dan 100 regionale werkgevers verbonden aan het platform. Een van de twaalf founders is La Bergère Group. Managing director Rino Soeters vertelt over de ervaringen met het founderschap bij IMMENS.         

 

Wie zijn jullie?
La Bergère Group is een hotelclub met 5 hotels in Maastricht en 1 in Amsterdam. Onze organisatie heeft momenteel ruim 150 medewerkers. Dit aantal is verdeeld over FTE’s, PTEs, inhuur en (diverse) medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn opgericht in 2009 en hebben reeds vele awards en onderscheidingen mogen ontvangen voor onze onorthodoxe aanpak. In 2014-2015 wonnen wij de IMMENS MVO award.”

 

Hoe komt het maatschappelijk verantwoord ondernemen in uw onderneming tot uiting?
“In de breedste zin van het woord! Wat ons onderscheidt is het woord; DOEN. Bij onze organisatie is structurele aandacht voor de 3 P's. People, Planet & Profit. Onze stroom is groen, ons watersysteem grijs, onze gasten krijgen geen zeepjes of pasta meer in mono verpakkingen, afval wordt gescheiden, verwarmen doen we via een WTW systeem, op onze werkvloer is voldoende ruimte en plek voor medewerkers met een afstand. Kortom, de IMMENS doelgroep.”

 

Wat maakt dat jullie founder zijn geworden van IMMENS?
“Toen de vraag kwam was er maar één antwoord; JA. Het was voor ons de ultieme vondst na een lange zoektocht. We wilden ons positief onderscheiden zonder dat er sprake zou (kunnen) zijn van window dressing. Verder waren we op zoek naar nieuwe ideeën en contacten met andere ondernemers. Het platform van IMMENS was de perfecte plek voor antwoorden op deze beide vraagstukken. Onze medewerkers zijn allemaal super trots dat ze "mogen" werken bij een bedrijf waar structureel aandacht is voor de 3 P's.....dat is een groot en belangrijk goed!”

 

Wat heeft deelname aan IMMENS jullie tot nu toe gebracht?
“Slimme verbindingen, groei van ons zakelijk netwerk, snellere toegang tot de database, kortere lijnen met het SW bedrijf, méér kennis over de doelgroep en de vele kansen, kostenbesparing, inspirerende sessies en sprekers, kennis via workshops; kortom, een heel pallet aan voordelen.”

 

Welke bijdrage levert La Bergère Group als founder aan het platform?
“Naast het feit dat ik actief bestuurslid ben sinds het eerste uur, proberen wij actief deel te nemen aan de meetings, nemen wij medewerkers en vooral diensten af van het SW bedrijf én dragen wij nieuwe leden aan uit ons eigen netwerk. Verder is het voor ons vanzelfsprekend dat wij onze eigen inkoopbehoefte in eerste instantie uitbesteden bij een van de IMMENS leden.”

 

Wat zou u mee willen geven aan de founders en partners van bind!?
“Allereerst zou ik hun willen feliciteren met hun keuze. Een MVO-platform is als Rivella, in eerste instantie een beetje raar maar naar een tijdje super lekker! Kortom, ga actief het netwerk in en zorg voor slimme verbindingen. Het is écht bijzonder om deel te mogen nemen. Máár er is sprake van breng en haalplicht, dus geen snackbar model; je moet zaaien om te oogsten.”


En wat zou u willen zeggen tegen degenen die overwegen  zich aan te sluiten bij bind!?
“Gewoon doen! En als je het doet; meedoen....op de bagagedrager zie je maar de helft van de bestuurder....kortom, participeer actief. Zorg dat de andere leden je kennen, en vooral geef de mensen een kans in je eigen organisatie. Wanneer dit, om welke geldende reden dan ook niet kan, dan is het netwerk super interessant en is er altijd een mogelijkheid om werk naar het SW- bedrijf te brengen met meestal kostenreductie als gevolg.”

                

Terug