Uitreiking PSO 30+ certificaat door staatssecretaris Klijnsma

08-05-2017

De bijeenkomst die bind! samen met een van haar founders De Groenmakers op 15 mei organiseert krijgt een feestelijk tintje.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma zal die avond langskomen om De Groenmakers het PSO 30+ certificaat te overhandigen.

 

Het PSO 30+ certificaat
Het PSO-30+ certificaat is bedoeld om organisaties, met minimaal 30% van het personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, zichtbaar te maken door een certificering.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO is een landelijk meetinstrument en keurmerk dat inzichtelijk maakt in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een coalitie van Cedris, Vebego, PSO Nederland, TNO en Social Enterprise NL heeft het certificaat ontwikkeld.

 

Trots
Begin april zijn de kwalitatieve en kwantitatieve prestaties van De Groenmakers beoordeeld tijdens een PSO-audit. De eindconclusie is dat ze als eerste bedrijf in Nederland de audit heeft doorlopen en met een positief advies voorgedragen is om een PSO 30+ certificaat te ontvangen. 
“We beschikten al over het hoogste certificaat (PSO trede 3). Het PSO 30+ certificaat is daarop een aanvulling”, vertelt Jan van Ulst, directeur van De Groenmakers. “Dit certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli vorig jaar van kracht is gegaan. Deze wet maakt het voor opdrachtgevers mogelijk om opdrachten met voorrang te geven aan bedrijven die aan het 30%-criterium voldoen. Dat geldt niet alleen voor overheidsinstanties, ook bedrijven vinden sociaal ondernemen steeds belangrijker. Door het gunnen van werk aan een PSO 30+ gecertificeerd bedrijf ontstaan bovendien meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op het eerste bedrijf in Nederland te zijn dat voorgedragen is ter certificering. Dit betekent dat wij op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage leveren op het gebied van sociaal ondernemen.”

 

Uitreiking op 15 mei
Op 15 mei, tijdens de bijeenkomst van bind! waar een bezoek aan De Groenmakers onderdeel van uitmaakt, is het dan zover.
Uit handen van Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zal De Groenmakers, in het bijzijn van andere sociale ondernemers uit de regio, het certificaat uitgereikt krijgen.

 

Klik hier voor meer informatie over het programma.


Aanmelden?  Klik hier.

 

Terug