Geslaagde bijeenkomst op 15 mei

16-05-2017

Zo’n 50 ondernemers kwamen maandag samen in Doetinchem voor een kijkje in de keuken bij founder De Groenmakers. Tevens werden ze getrakteerd op een voorstelling van theatergroep Laborijn. De bijeenkomst kreeg een feestelijk tintje door de komst staatssecretaris Klijnsma.

 

Directeur van De Groenmakers, Jan van Ulst, vertelde tijdens de bijeenkomst enthousiast over zijn ervaringen met het werken met de doelgroep. Vervolgens was het de beurt aan de doelgroep zelf, de theatergroep van Laborijn, een gezelschap dat bestaat uit mensen met een bijstandsuitkering en een WSW-dienstverband. Zij traden op met ‘Van zessen klaar’, een voorstelling vol persoonlijke verhalen over wat er met je gebeurt als je lang werkloos bent of werkt met een beperking.

 

“Wat de goeie werkgevers in ons land doen, die zeggen: kom maar op!”
Na de voorstelling was het woord aan staatssecretaris Jetta Klijnsma. De Groenmakers kreeg uit haar handen het PSO30+ certificaat uitgereikt, een certificaat bedoeld om organisaties met minimaal 30% van het personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt zichtbaar te maken door een certificering. De staatssecretaris was vol lof over de sociale ondernemers in de Achterhoek en in het bijzonder De Groenmakers: “Mensen gunnen om met hun eigen talenten te werken, dat is belangrijk. Je wilt heel graag dat de perspectieven er zijn, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat de goeie werkgevers in ons land doen, die zeggen: kom maar op! De Groenmakers is hier een heel mooi voorbeeld van.”

Terug