Bij Mabeon Schoon staat de mens centraal

17-01-2018

Bij Mabeon Schoon staat de mens centraal
Mabeon Schoon is een bedrijf uit Doetinchem dat schoonmaak-, conciërge-, assemblage- en inpakwerkzaamheden uitvoert voor bedrijven en instellingen, met name in de Achterhoek.

 

“Ons logo symboliseert dat de mens centraal staat, zowel de klant als de medewerker, en dat dienstbaar zijn de basis is”, vertelt directeur Rob Migchelbrink.

Het streven van Mabeon, in 2006 opgericht in samenwerking met SW-bedrijf WEDEO (nu Laborijn), is om arbeidsgehandicapten en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere arbeidsplek te bieden. Rob licht toe: ”Om tot de juiste resultaten te komen, werken we met een mix van arbeidsgehandicapte mensen en vakbekwame medewerkers in de reguliere arbeidsmarkt. De eerste groep leiden we op tot SVS-vakgeschoold schoonmaker. We werken met veelal zelfstandige teams die samen tot goede prestaties komen, waarbij het directe toezicht (objectleiding en jobcoach) wel veel intensiever is dan gebruikelijk. Het resultaat is voor alle betrokkenen zeer positief. Dat geldt zeker voor de klant, die met deze keuze voor ons zijn aandeel in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vorm geeft en bovendien meestal niet duurder uit is dan bij een ‘gewoon’ bedrijf. Via bind! willen we laten zien dat inclusief ondernemen erg succesvol kan zijn en dat wij als sociale dienstverlener daarbij kunnen helpen!"

PSO 30+ Certificaat
Dat Mabeon een sociale onderneming is, blijkt uit het PSO 30+ certificaat dat onlangs verkregen is. De Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) is een landelijk erkend meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie sociaal onderneemt.
Met het PSO 30+ certificaat heeft Mabeon het hoogste niveau (trede 3) behaald, wat betekent dat meer dan 30% van de werknemers arbeidsgehandicapt zijn. Organisaties die Mabeon inschakelen stijgen daarmee op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen en kunnen dat gebruiken in bijvoorbeeld aanbestedingen waarbij social return-eisen worden gesteld.


Directeur van Mabeon Rob Migchelbrink ondertekent, in bijzijn van accountmanager Hans Leeflang, de partnerovereenkomst.

Terug