Nieuwe partner: Takkenkamp Groep BV

09-04-2018

Takkenkamp Groep BV is een van de grootste gespecialiseerde aannemers van Nederland en van oorsprong een echt Achterhoeks familiebedrijf, nu in handen van de derde generatie. De Achterhoekse vestiging van het bedrijf zit in Zelhem. We spraken Rick Takkenkamp, algemeen directeur.

Hoe komt het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij jullie tot uiting?

“Als familiebedrijf zit maatschappelijk verantwoord ondernemen een beetje in je genen; al benoem je dat wellicht pas de laatste jaren zo. Je bent toch meer verbonden en afgestemd op je omgeving dan wellicht een ander bedrijf.
We streven naar een afspiegeling van de maatschappij. Dat betekent dat iedereen mee moet kunnen doen, uiteraard op eigen niveau.
De ervaring leert dat als de match slaagt je echte ambassadeurs voor je bedrijf hebt gekregen en dat zij individueel weer het gevoel krijgen echt bij te dragen aan een organisatiedoel. Door die verschillende niveaus en kwaliteiten ontstaat er ook een kruislingse leerlijn van links naar rechts en van boven naar beneden en vice versa waardoor echt iedereen van elkaar (kan) leren. Dat maakt je als ondernemer extra succesvol vinden wij.

Verder zijn we dagelijks bezig om onze bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten met zuinige machines, auto`s, duurzame energieopwekking en de reisafstanden te beperken met onze acht vestigingen in heel Nederland. Dat is een hele uitdaging, maar hier slaan het bedrijfskundige het milieuvriendelijke de handen ineen en is de ´opbrengst´ de investering meer dan waard.”

 

Waarom hebben jullie je aangesloten bij bind!?

“Een netwerk om kennis en ervaring op dit vlak te delen spreekt ons erg aan. Ook bij dit thema ga je alleen sneller maar kom je samen verder.We zouden graag willen kijken en ondervinden of er uitwisseling / bredere carrièrekansen zijn voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Een actueel onderwerp binnen Takkenkamp Groep is het opzetten van een “eigen” vakopleiding. Hiervoor zoeken we de juiste instroom maar ook de reeds opgedane ervaringen van collega`s.”

 

Welke bijdrage lever je/denk je te kunnen leveren aan het platform?

“Met onze ruime ervaring met SROI op zowel bouwplaats als lokale werkplek, het landelijke netwerk van vestigingen gecombineerd en onze open en enthousiaste, nieuwsgierige houding hopen we een fijne en bijdragende sparringpartner te kunnen zijn.”

 

 

 

Terug