Koffie-inclusief-Achterhoek

Koffie-Inclusief-Achterhoek

Achterhoekse week van inclusie – 6 tot 11 november

Verschillende Achterhoekse inclusieve werkgevers zetten graag een kopje koffie of thee voor je. Daarbij vertellen ze je meteen hoe ze mensen met een extra begeleidingsbehoefte succesvol in hun organisatie aan het werk hebben. Deze werkgevers hebben zo minder last van personeelstekorten, krijgen eerder opdrachten met MVO-verplichtingen én maken de wereld een stukje mooier. Dat spreekt jou vast ook aan, toch?

Hieronder vind je de inclusieve werkgevers die hun deuren openen voor collega-werkgevers in de week van Koffie-Inclusief-Achterhoek van 6 t/m 10 november. Meld je aan bij wie je graag op bezoek komt voor een koffie-uurtje. En bezoek gerust meerdere koffie-inclusief-uurtjes! Koffie-inclusief-Achterhoek organiseren we in het kader van de landelijke Maand van de 1000 voorbeelden in november 2023.

Dusseldorp
Datum: maandag 6 november 2023
Tijd: 9.30-10.30 uur
Locatie: Lichtenvoorde, Albert Schweitzerstraat 31
Onderwerp: Naast infra aannemer en circulair sloopbedrijf is Dusseldorp leverancier van bouwmaterialen, mede met het oog op ‘Nederland circulair in 2050’. Directeur René Plaggenburg vertelt hoe ze vrijkomende materialen uit projecten geschikt maken voor hoogwaardig hergebruik, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Grijsen park & straatdesign
Datum: maandag 6 november 2023
Tijd: 10.00-11.00 uur
Locatie: Winterswijk, Lorentzstraat 13
Onderwerp: Bedrijfsleider Frank Navis biedt scholieren van onder andere Pronova vaak stageplekken of snuffelstages om jongeren zo voor hun bedrijf en de techniek te interesseren: “Het gaat niet om wat je niet doet, het gaat om wat je wél kunt.”

Estinea (FC Trias)
Datum: maandag 6 november 2023
Tijd: 11.00-12.00 uur
Locatie: Winterswijk, Bataafseweg 2a
Onderwerp: Vanuit de werk- en activiteitenlocaties van Estinea werken mensen bij diverse opdrachtgevers en verzorgen ze professioneel de was, verrichten ze tuinwerkzaamheden en maken ze onder andere bijenhotels en tapasplanken voor diverse klanten.

Mainfreight
Datum: dinsdag 7 november 2023
Tijd: 9.00-10.00 uur
Locatie: ‘s-Heerenberg, Transportweg 5
Onderwerp: Branchmanager Ceryl van Hasselt vertelt over hun jarenlange ervaring met inclusief werkgeverschap en mooie praktijkvoorbeelden van mensen die doorgegroeid zijn naar andere functies binnen Mainfreight.

Packy’s, onderdeel van Royal Fassin
Datum: dinsdag 7 november 2023
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: ‘s-Heerenberg, Ulenpasweg 8
Onderwerp: Miranda Maas van Packy’s, co-pack bedrijf van Royal Fassin, vertelt hoe ze het bedrijf optimaal inrichtten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze vertelt over het inzetten van ieders kwaliteiten en hoe je het een fijn, goedwerkend geheel laat zijn.

Zozijn
Datum: woensdag 8 november 2023
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: Terborg, Kulturhus de Rietborgh, Borgsche Rieten 15
Onderwerp: In dit kulturhus zit Dynamiek (primair onderwijs), Human Kind (BSO en kinderopvang), ’t Kempske (kindcentrum van Zozijn) en Yunio (consultatiebureau). Zozijn-medewerker Joris vertelt hoe hun cliënten van De Repro en Uniekkado Terborg hier receptiewerk en gebouwbeheer doen.

Kramp, Randstad Participatie en Fijnder 
Datum: donderdag 9 november 2023
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: Varsseveld, Kramp – Breukelaarweg 33 (Lundia-hal)
Onderwerp: Over instroom, begeleiding en uitstroom van kandidaten naar werk. Samenwerking tussen Kramp, Fijnder en Randstad Participatie zorgt voor mooie kansen voor de participatiedoelgroep bij Kramp.

Bergevoet
Datum: donderdag 9 november 2023
Tijd: 10.30-11.30 uur
Locatie: Doetinchem, Oude Sluisweg 9
Onderwerp: Jasper Groot Roessink van Bergevoet vertelt hoe het circulaire sloop- en asbestsaneringsbedrijf plek biedt aan mensen die wat ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Qua regel- en papierwerk ervaren ze weinig drempels. Lees hier alvast enkele medewerkerservaringen.

Workmate Company
Datum: donderdag 9 november 2023
Tijd: 11.00-12.00 uur
Locatie: Lichtenvoorde, Nobelstraat 1
Onderwerp: Shania Kolkman en haar collega’s geven je graag een beeld hoe mensen met een extra ondersteuningsbehoefte bij hen kunnen werken op het gebied van hout, metaal, motorvoertuigen, keramiek, detailhandel en nog veel meer. Aandacht voor (door)groei staat daarbij centraal.

UWV / WSP Achterhoek
Datum: donderdag 9 november 2023
Tijd: 13.00-14.00 uur
Locatie: Doetinchem, Terborgseweg 136
Onderwerp: Naast arbeidsdienstverlening aan Achterhoekse werkgevers heeft het UWV Achterhoek c.q. WerkgeversServicePunt Achterhoek als werkgever zelf veel en goede ervaringen met medewerkers die wat extra begeleiding nodig hebben in hun werk.

Hof van Eckberge
Datum: vrijdag 10 november 2023
Tijd: 9.30-10.30 uur
Locatie: Eibergen, Lintveldseweg 1a
Onderwerp: Eigenaar Maarten Reimes vertelt hoe hun belevingspark, dierentuin én restaurant supertoegankelijk en inclusief zijn voor zowel medewerkers als bezoekers. Lees hier waarom Jos het zo fijn vindt om te werken bij Hof van Eckberge.

Prange
Datum: vrijdag 10 november 2023
Tijd: 10.00-11.00 uur
Locatie: Winterswijk, Snelliusstraat 22
Onderwerp: Een werkervaringsplek van twee maanden is een mooie en laagdrempelige manier om te zien of de nieuwe collega en het bedrijf, de werkzaamheden en de collega’s bij elkaar passen. Bedrijfsleider Inou Heideman vertelt over hun positieve ervaringen.

Welkoop (Estinea)
Datum: vrijdag 10 november 2023
Tijd: 10.00-11.00 uur
Locatie: Varsseveld, Schoolstraat 17
Onderwerp: Martijn Knoef is als franchise-eigenaar van de Welkoop in Varsseveld maar wat blij met de begeleid werken werkplek die ze sinds twee jaar hebben. Lees hier over hun praktijkervaringen.

Koffie-inclusief-Achterhoek wordt georganiseerd in samenwerking tussen platform bind!, VNO-NCW Achterhoek, de campagne Unieke Achterhoekers en het WerkgeversServicepunt Achterhoek. Het evenement maakt onderdeel uit van de landelijke Maand van de 1000 voorbeelden, waarbij goede praktijkvoorbeelden van inclusief ondernemen in ‘de schijnwerpers’ en ‘in het zonnetje’ gezet worden. Kijk op op de actiesite voor meer evenementen en activiteiten verspreid over Nederland in november 2023.

Initiatief van:

unieke-achterhoekers