Een maand vol inspiratie

De maand november – de maand van de 1.000 voorbeelden – is net voorbij. Het leverde volop inspiratie en mooie voorbeelden op, zowel vanuit de Achterhoek als ook vanuit heel Nederland.

Breng eens een bezoekje aan de nieuwspagina van ‘Op naar de 100.000 banen!’. Je vindt er allerhande columns, nieuwsberichten en interviews met onder andere Bregje Brekelmands van MKB Toegankelijk, Piet Fortuin van CNV en Kim Putters van Sociaal Economische Raad. Of ga naar inclusiepodcast waar je onder andere ook Tool Talks vindt.

Tool Talks: podcasts over praktische tools
In deze podcasts wordt gezocht naar concrete oplossingen en praat men over praktische tools die onder andere voor werkgevers beschikbaar zijn om de werkvloer inclusiever te maken. Je vindt er bijvoorbeeld de Tool Talk Schulden in Bedrijf, een toolkit die werkgevers als richtingwijzer kunnen gebruiken om medewerkers met schulden te ondersteunen. Of beluister de Tool Talk SolliciDate waarin besproken wordt of solliciteren maar dan als blind date een oplossing kan zijn: “Als mensen elkaar niet kunnen zien, maar wel kunnen horen, worden onbewuste vooroordelen vermeden. De deelnemers zijn gedwongen echt te luisteren naar elkaar. Dat geeft de mogelijkheid veel meer context te geven, zowel bij de baan als bij het levensverhaal van de sollicitant.”

Kennisbank/toolkit

Social return waardering volgens bouwblokken:
http://www.socialreturningelderland.nl/images/bouwblokken-2019.pdf

HARRIE-training interne jobcoaching:
https://www.ikbenharrie.nl

Op naar de 100.000 banen:
https://www.opnaarde100000.nl