Koffie-Inclusief-Achterhoek: kom een bakkie doen bij inclusieve collega-werkgevers!

Dertien Achterhoekse collega-ondernemers en organisaties zetten in de week van 6 tot 11 november graag een bakje koffie (of thee) voor andere werkgevers tijdens Koffie-Inclusief-Achterhoek. Tijdens een koffie-uurtje delen ze graag hun eigen verhaal en ervaringen op het gebied van inclusief ondernemen. Het doel? Andere werkgevers in de regio inspireren. Overweeg jij stappen op weg naar een (meer) inclusieve organisatie? Kom dan zeker een bakkie doen!

Iedere werkdag zijn er twee of meer werkgevers waar je geheel vrijblijvend en laagdrempelig een kijkje kunt nemen. Stuk voor stuk hebben zij minder last van personeelstekorten, krijgen ze eerder opdrachten met MVO-verplichtingen én maken ze de wereld een stukje mooier. Ze vertellen je graag wat zij zelf doen op het gebied van inclusief ondernemen, over het waarom en zijn graag bereid om allerhande tips te delen en vragen te beantwoorden.

Meld je aan
Pak deze kans en bezoek één of meerdere koffie-uurtjes die dit jaar op initiatief van platform Bind! voor de derde keer plaatsvinden. Op www.koffieinclusiefachterhoek.nl vind je het overzicht van deelnemende werkgevers. Meld je als koffiedrinker aan voor één of meerdere momenten en zet zo stappen naar een eigen (meer) inclusieve organisatie.

November – maand van de 1.000 Voorbeelden
November is landelijk de Maand van de 1.000 Voorbeelden. Deze maand draagt bij aan het halen van de doelstelling uit de Banenafspraak: tenminste 100.000 banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Achterhoek geven we hier op onze eigen manier invulling aan: door als werkgevers heel laagdrempelig de deuren te openen, de koffie klaar te zetten en onze ervaringen te delen.

Met deze koffie-uurtjes hopen we samen nog meer werkgevers te inspireren voor inclusief werkgeverschap!

Kennisbank/toolkit

Social return waardering volgens bouwblokken:
http://www.socialreturningelderland.nl/images/bouwblokken-2019.pdf

HARRIE-training interne jobcoaching:
https://www.ikbenharrie.nl

Op naar de 100.000 banen:
https://www.opnaarde100000.nl