PSO 30+ certificaat uitgereikt aan bind!-partner Mabeon

Op 8 oktober organiseerde platform bind! een inspiratiesessie over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).
bind!-partner Mabeon kreeg tijdens de bijeenkomst het PSO 30+ certificaat uitgereikt door wethouder Jorik Huizinga.

Prestatieladder Socialer Ondernemen
De sessie over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) werd verzorgd door gecertificeerde PSO-adviseurs van Extend MVO. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar welke organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. De PSO is uitgegroeid tot een landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers.

Sociaal schoonmaakbedrijf
Mabeon, opgericht in 2006 samen met SW-bedrijf Laborijn (voorheen Wedeo), is een bijzonder bedrijf uit Doetinchem, dat schoonmaak-, conciërge- en inpakwerkzaamheden uitvoert voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf is bijzonder omdat het werkt met een mix van arbeidsgehandicapte mensen en vakbekwame medewerkers van de reguliere arbeidsmarkt. De zogenaamde ‘social enterprise’ verzorgt de opleiding, begeleiding, detachering van personen die door lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn. Aangezien een ruime meerderheid van alle medewerkers van Mabeon enige afstand tot de arbeidsmarkt heeft, kwam het bedrijf in aanmerking voor een PSO 30+ certificaat. Deze hoogste PSO-trede toont aan dat tenminste 30% van het personeelsbestand bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mabeon heeft het audit- en certificeringstraject met succes doorlopen en kan het certificaat op verschillende manieren inzetten. Zo kunnen opdrachtgevers die met Mabeon werken hun social return-doelen eerder halen en publieke organisaties kunnen conform de nieuwe Aanbestedingswet opdrachten voorbehouden aan PSO 30+ organisaties.

Uitreiking door wethouder Jorik Huizinga
Jorik Huizinga (wethouder gemeente Doetinchem) was bij de bijeenkomst aanwezig om Mabeon officieel het PSO 30+ certificaat te overhandigen. Hij vertelde trots te zijn op de regio waarin veel bedrijven en organisaties aandacht hebben voor sociaal ondernemen. Hij vindt het mooi om te zien hoe ondernemers, Mabeon in het bijzonder, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven.

Kennisbank/toolkit

Social return waardering volgens bouwblokken:
http://www.socialreturningelderland.nl/images/bouwblokken-2019.pdf

HARRIE-training interne jobcoaching:
https://www.ikbenharrie.nl

Op naar de 100.000 banen:
https://www.opnaarde100000.nl