Sociale partners van Brekr leveren topkwaliteit

“Topkwaliteit”, dat was volgens Niels Willems van het Achterhoekse Brekr hét allerbelangrijkste toen zij in 2019 op zoek gingen naar een productielocatie voor hun elektrische brommer. Uiteindelijk kozen ze voor IBN uit Veghel als partij met de vereiste technische knowhow en assemblagecapaciteiten. Brekr-eigenaren Niels Willems en Jasper Hagedoorn zijn overtuigd van de kennis en kunde van IBN: “Dat een sociale onderneming als IBN de hoogst haalbare kwaliteit kan leveren is misschien voor velen verrassend. Voor ons niet. Wij geloven in hun kwaliteiten en in hun mensen.”

Niels: “Onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) stelt hoge eisen aan brommers zoals de onze. We produceren volgens nauwgezette veiligheidsnormen, het productieproces is volledig uitgeschreven en kent veel controles. Een soort ISO-certificering in het kwadraat. Verbeterpunten kunnen we zo samen direct doorvoeren waardoor we snel een hoge kwaliteit bereiken. Dat we niet voor minder gaan dan een goed product staat dus buiten kijf.’’

Gemotiveerd
“De productie van de Brekr model B biedt bij IBN werk aan zo’n tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het verleden werkte ik vaker samen met mensen die extra begeleiding nodig hebben. Mijn ervaring is dat ze vaak erg gemotiveerd zijn. Misschien vraagt het wat aanpassingen en ‘andere manier van werken’ maar ik ben altijd uitermate tevreden geweest. Kijk zelf maar eens naar het filmpje dat IBN liet maken over hun werk voor Brekr. Een van de toppers daar, Leon van de Liefvoort, bewijst als geen ander dat sociaal ondernemen én topkwaliteit samen kunnen gaan.”

Van kringloop naar zadel
Naast IBN uit Veghel werkt Brekr samen met Kringloop Aktief die vestigingen heeft in Doetinchem, Winterswijk, Groenlo en Gendringen. Ook bij Kringloop Aktief werken veel mensen die (tijdelijk) uit de running zijn en/of (tijdelijk) geen aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Binnen de kringloopvestigingen krijgen zij volop ruimte om door te groeien naar een nieuwe baan. Brekr gebruikt het leer van bankstellen die Kringloop Aktief binnenkrijgt voor speciale ‘custom made’ brommers. Zo kan de klant een extra unieke uitstraling aan z’n e-brommer geven.

Extra mooi
Niels Willems over de samenwerkingspartners: “Samen maken we een geweldig product van topkwaliteit. En in combinatie met een maatschappelijke bijdrage geeft dat een extra mooi gevoel!“

Kennisbank/toolkit

Social return waardering volgens bouwblokken:
http://www.socialreturningelderland.nl/images/bouwblokken-2019.pdf

HARRIE-training interne jobcoaching:
https://www.ikbenharrie.nl

Op naar de 100.000 banen:
https://www.opnaarde100000.nl