Wat bindt… Gerben, Aron en Sharon

Op het immense industrieterrein van ’s-Heerenberg vind je diverse locaties van Mainfreight. Grote hallen achter diverse slagbomen en toegangspoorten. Gerben, Sharon en Aron zijn er dagelijks te vinden bij gate 9, hal 11. Zo’n 13 jaar geleden begon Gerben van der Veen via Laborijn bij het warehouse-, transport- en distributiebedrijf. Het bleek een prima werkplek: niet alleen ontmoette hij hier zijn vriendin Sharon van Hal, hij kwam ook in dienst van Mainfreight zelf. Volgens Supervisor Aron Heerschap heeft Gerben dat helemaal aan zichzelf te danken.

“Het mooiste van het werk hier? Dat is niet zo moeilijk, dat is het reachwerk”. Gerbens’ ogen beginnen te glimmen als hij uitlegt wat dit is. “Je rijdt dan met een reachtruck in het magazijn om pallets te verplaatsen of om ze in of uit de stellingen te halen. Dat is mooi werk. Met de reachtruck kun je pallets tot wel zo’n 11 meter hoog in de stellingen plaatsen. Knap hoog! Het is mooi werk om te doen, je hebt dan meer vrijheid. De ene keer ga je orderpicken, de andere keer moet je voorraad verplaatsen naar een handigere plek.”

Vertrouwen
Aron: “Naast de reachtruck hebben we ook EPT’s en OPT’s; de elektrische palletrucks en de orderpicktrucks. Die zijn al snel en eenvoudig door iedereen te gebruiken. Maar zo’n reachtruck daar moet je echt wel wat voor kunnen. Sowieso moet je daar een certificaat voor halen. Dat is niet voor iedereen weggelegd maar Gerben gaf ons al snel het vertrouwen dat hij dat kon. En dat pakte zeker goed uit.”

Zichzelf bewezen
Gerben heeft eigenlijk altijd wel in de logistiek gewerkt. Eerst volgde hij het speciaal onderwijs en haalde op z’n 16e het heftruckcertificaat. Vanuit daar rolde hij direct de logistiek in. Op een gegeven moment stopte zijn toenmalige werkgever en kwam hij via het UWV en Laborijn uiteindelijk bij Mainfreight terecht. Daar werkte hij de afgelopen jaren op veel verschillende plekken, aan het begin waren het vooral co-pack werkzaamheden. Aron: “Gerben heeft echter laten zien dat hij veel kan. Hij is multifunctioneel inzetbaar en heeft zichzelf echt bewezen en aan zichzelf gewerkt. Voor Mainfreight was dan ook eigenlijk de vraag ‘Waarom zouden we hem niet in dienst nemen?’. Hij doet echt niet onder voor een ander.”

Spannend
Voor Gerben was het een spannend moment om bij Mainfreight in dienst te komen. “Ja, toch wel. Ook al verandert het werk niet en doe ik gewoon wat me gevraagd wordt. Ik heb het hier echt naar m’n zin, het is nooit hetzelfde.” Wat het voor hem ongetwijfeld extra leuk maakt is dat hij z’n vriendin Sharon hier leerde kennen. Ook Sharon kwam via Laborijn bij Mainfreight. “Ik werk hier wel via Laborijn. Het is leuk werk en ’t zijn leuke mensen. En Aron heeft ook wel echt tijd en aandacht voor mij. Soms heb ik namelijk paniekaanvallen. Als dat voorkomt weet Aron altijd even tijd voor me vrij te maken en me gerust te stellen.”

Één team
Voor Gerben voelt het qua collega’s niet anders nu hij een vast contract heeft. “Nee, zeker niet. Ik zou nooit anders zijn of doen, ik ben gewoon dezelfde persoon. Je bent gewoon één van het team.” Sharon: “Voor mij voelt het een enkele keer wel een klein beetje anders. Maar tegelijkertijd zijn collega’s helemaal verbaasd als ze horen dat ik via Laborijn werk. Of weten ze niet eens wat dat is.” Gerben: “Als collega’s zijn we echt wel één team.”


Wil je graag persoonlijk nog wat meer informatie over de ervaringen op het gebied van inclusief ondernemen van Mainfreight? Neem dan gerust contact op met Ceryl van Hasselt via ceryl.vanhasselt@mainfreight.com of via 06 22 45 39 87.

 

Kennisbank/toolkit

Social return waardering volgens bouwblokken:
http://www.socialreturningelderland.nl/images/bouwblokken-2019.pdf

HARRIE-training interne jobcoaching:
https://www.ikbenharrie.nl

Op naar de 100.000 banen:
https://www.opnaarde100000.nl