Week van de 1000 Voorbeelden

‘Werkgeversondersteuning bij inclusief ondernemen’
Digitale ochtendsessies in de Achterhoek – 26 t/m 30 oktober van 8.30-9.00 uur

Van 26 t/m 30 oktober 2020 is het landelijk de Week van de 1000 Voorbeelden met als thema ‘Zet de deur open voor inclusie’. Deze week draagt bij aan het halen van de doelstelling uit de Banenafspraak: tenminste 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. In de Week van de 1000 voorbeelden informeren we werkgevers over de banenafspraak, tonen we best practices en bedanken we de inclusieve werkgevers die ook juist in de huidige periode kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. In het hele land worden die week evenementen georganiseerd.

In de Achterhoek organiseren wij samen met onze inclusieve partners elke ochtend een digitale sessie voor u als werkgever. Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 9.00 uur. Elke ochtend behandelen we een specifiek aspect van werkgeversondersteuning bij inclusief ondernemen. Lees hieronder het programma per ochtend en meld u aan!

U kunt zich aanmelden voor een enkele sessie of meerdere sessies. De digitale sessies vinden plaats via ZOOM en starten stipt om 8.30 uur. Vanaf 8.15 uur kunt u zich melden in de digitale wachtruimte. U ontvangt op vrijdag 22 oktober per mail de link om deel te nemen. Als u zich aanmeldt voor één van de andere sessies, adviseren we u ook aan de kick-off op maandag deel te nemen.

unieke-achterhoekers

PROGRAMMA

Maandag 26 oktober van 8.15 uur tot 9.00 uur

Kick-off Week van de 1000 Voorbeelden
Tijdens de eerste sessie staat de Inclusieve Achterhoekse Arbeidsmarkt centraal. Wij nemen u mee in de wereld van onze Unieke Achterhoekers en waarom zij een plek op deze onze mooie arbeidsmarkt verdienen. Wij geven u een update over de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het Werk’, welke initiatieven er in onze regio zijn om meer te weten over inclusief ondernemen en wat ons netwerk van inclusieve partners en ambassadeurs voor u kan betekenen.

Dinsdag 27 oktober van 8.15 uur tot 9.00 uur

Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie
Het WerkgeversServicepunt Achterhoek is (WSPA) voor u het aanspreekpunt op het gebied van inclusief ondernemen in de arbeidsmarkregio Achterhoek. Wilt u als werkgever uw deur (verder) openzetten voor inclusie? Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen in het proces met het “Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie”. Ellen Rouwhorst, accountmanager WSPA, vertelt u tijdens deze sessie wat dit bedrijfsadvies precies inhoudt en welke ondersteuning het WSPA u kan aanbieden.

Woensdag 28 oktober van 8.15 uur tot 9.00 uur

Met Voorzieningen meer kans op werk(behoud) en arbeidspotentieel
UWV vergoedt voorzieningen voor mensen die een structureel functionele beperking hebben. Dit zijn mensen die door hun ziekte of gebrek hulpmiddelen (voorziening) nodig hebben voor hun werk of moeilijk een baan vinden. Door een voorziening kunnen zij hun werk beter doen of maken zij meer kans op het vinden van werk. Ronald van Zijp, landelijk manager voorzieningen en re-integratiemiddelen bij UWV, geeft u tijdens deze sessie meer informatie over wat UWV Voorzieningen voor u en uw medewerker kan betekenen.

Donderdag 29 oktober van 8.15 uur tot 9.00 uur

Begeleiding op de werkvloer
Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. In deze tijd van COVID-19 hebben mensen vaker angstgevoelens of depressies. Het vele thuiswerken versterkt dit soms en maakt het extra lastig te signaleren of psychische problemen heeft en hulp nodig heeft. Mental Health First Aid (MHFA) biedt handvatten. De MHFA-cursus vergroot het kennisniveau van een deelnemer en leert hem/haar eerste hulp te bieden bij psychische problemen. Een gecertificeerde MHFA-trainer van Xpeerience vertelt u meer over MHFA en reikt handvatten aan.

Vrijdag 30 oktober van 8.15 uur tot 9.00 uur

Blik op de week en een inclusieve blik vooruit!
Met deze laatste sessie sluiten wij de Week van de 1000 voorbeelden af. We geven u een korte samenvatting van de onderwerpen die tijdens deze speciale actieweek zijn besproken. Ook kijken wij samen met u, juist in deze tijd van crisis, vooruit. Wij geven u een update van de tijdelijke financiële regelingen en welke extra ondersteuning er is op het gebied van inclusief ondernemen.